Yapay zeka destekli bir görselleştirme uygulaması olan Veras, modelinizin geometrisine bağlı kalmanızı gerektiren projeler için tasarımlarınızda ince ayar yapmanızı sağlıyor. Evolabs'in ürünü olan Veras, kullanıcılarına birbirinden farklı özellikler sunuyor. website Bu özellikler arasında geometriyi geçersiz kılma oranında değişiklik yapmanızı sağlayan Geometry Slider, detaylar üzerinde çalışabildiğiniz Render assortment ve proje içinde zamanda geriye gitmenizi mümkün kılan "Render from Same Seed" gibi özellikler yer alıyor.
İlk konumuz olan teknik çizimlerimizi yaparken ve hızlı biçimde hacimler oluştururken hangi programları kullandığımızdan söz edecek olursak; teknik çizim için bir numaralı ve herkes tarafından kabul görmüş olup her zaman kullanılan Autocad programı.
Mimari odaklı dokümantasyondan görselleştirmeye, üretimsel kopilotlardan 3D nesneler oluşturan araçlara kadar mimari projelerde kullanabileceğiniz six yapay zeka aracını sizlerle paylaşıyoruz.
Tüm bu programların hepsini öğrenmek uzun vakitler alacağını bilerek sabırla öğrenilebileceğini belirtmek isteriz. Buna ek olarak tüm programları en ince detayına kadar öğrenmenin çok zor olduğunu, aynı zamanda çAlright gerçekçi olmadığını belirtmekte fayda var.
Yaklaşık ten dakikada 3D evler inşa etmenizi sağlayan Coohom, 10 saniye içinde ise görsel render'ları almanıza imkan tanıyor. Girişimin akıllı yapay zeka şablonları ve three boyutlu içerik kütüphanesi ile tasarımlarınızı görsel, video ve 360 dercelik panaroma formatlarında kolayca hayata geçirebiliyorsunuz.
Blender mimari modellemede daha az kullanılıyor ama en büyük avantajı ücretsiz olması olduğu için onu da listemize eklemek istedik.
Ayrıca, 3D modelleme sayesinde, tasarım süreci boyunca çeşitli alternatiflerin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde değişikliklerin uygulanması da oldukça kolaylaşmaktadır.
Teoriden üretime kadar olan süreci bahsettiğimiz programlarla gerçekleştirdik. Yani proje geliştirip, iki boyutlu çizimimizi AutoCAD aracılığıyla yapıp hacmini Sketchup üzerinde geliştirerek proje kararlarını verdik ve 3ds Max ve diğer bahsettiğimiz 3D modelleme programlarıyla projemizin modelini ortaya koyarak Vray, Corona Render veya Lumion programları ile fotorealistk render görsellerini oluşturduk ve BIM ile ilgili işlemleri Revit veya ArchiCAD ile yaptığımızı düşünelim.
Ocak five, 2024 Mimarlık, estetik, fonksiyon ve teknolojiyi bir araya getiren bir sanat ve bilimdir. Tasarım sürecinde, mimarlar ve tasarımcılar, projelerini diğer paydaşlara iletmek ve anlatmak için mimari görselleştirmeyi kullanır. Bu, tasarımın anlaşılabilir, etkili ve çekici bir şekilde iletilmesini sağlar.
Görsel sunumlar, tasarım düşüncesi ve amacını somut bir şekilde göstererek, mimari fikirlerin daha hızlı ve net bir biçimde paylaşılmasını mümkün kılar. Bu da projeye ilgilenen tüm taraflar arasında etkili bir diyalog oluşturur.
Mimari tasarım süreci, yaratıcılığın ve teknolojinin iç içe geçtiği, fikirlerin somut form almaya başladığı bir serüven. Peki, bu serüvende tasarımcıların en büyük gardenımcılarından biri olan mimari görselleştirme unsurları hangi katkıları sağlıyor? “Mimari Görselleştirmenin Tasarıma Katkıları” başlıklı bu yazımızda, fashionable mimarlık pratiğinin ayrılmaz bir parçası haline gelen görselleştirme tekniklerine yakından bakıyoruz.
Ofis İçin Bitkiler: Çalışma Alanınıza Yeşil Bir Dokunuş Çalışma alanınızı yeşillendirmenin, hem estetik hem de sağlık açısından sayısız faydası vardır.
Bu teknolojinin kullanımı tasarım süreçlerinde de etkili olmakta; mimari tasarım aşamalarında hızlıca değişiklik yapma ve bu değişikliklerin etkilerini anında gözlemleme imkanı sunuyor.
Revit yazılımı Autodesk firmasının olup ArchiCAD ise Graphisoft advertında bir firmanın geliştirdiği yazılımlardır. Revit’in avantajı ücretsiz olan bir eğitim versiyonunun olması ve hemen kullanmaya başlayabilmemiz. Sektörde de son zamanlarda Revit’in yağın olduğu görüyoruz.